Sinun aiheesi on tärkein!  

Työnantajat tarjoavat ihmisille Kasvua joka päivä -palvelun kasvukeskusteluja eri syistä:

- Yrityksen kasvun tukeminen
- Työhyvinvoinnin lisääminen
- Ihmisten vahvistaminen
- Inhimillisen organisaatiokulttuurin rakentaminen
- Keskusteluun kannustaminen
- Ongelmatilanteiden ennakoiminen ja välttäminen
- Ajatusten jäsentäminen ja kirkastaminen
- Omasta arjesta ja elämästä innostuminen ja kehittyminen
- Vuorovaikutus toisen ihmisen kanssa
- Välittäminen

Ei ole siis epäilystäkään siitä, etteikö työntekijä ja hänen työnsä ole hyvin merkityksillisiä työnantajalle, joka on päättänyt Kasvua joka päivä -palvelun ihmisilleen mahdollistaa. Työnantaja haluaa panostaa ihmisten kasvuun.

Joskus työntekijä kuitenkin pohtii, onko juuri hänen aiheensa sopiva kasvukeskusteluun: joku miettii aihettaan liian isona, toinen liian pienenä, kolmas turhan hajanaisena ja neljäs taas niin selkeänä, että tuo pitäisi itsekin pystyä ratkaisemaan. Todellisuudessa ihan jokainen keskusteluaihe on tärkeä ja keskustelunarvoinen, koska työntekijä itse niin kokee. Kokosin muutaman perustelun:

1. Sinun työlläsi on merkitystä. Juuri sinä pyrit tekemään sitä, mitä organisaatiossasi on tarkoitus tehdä. Sinä myös tiedät parhaiten, mistä pitää puhua, jotta voit tehdä työtäsi yhä laadukkaammin. Sinä tiedät siis, mikä se tärkein keskustelunaihe on.

2. Sinun aiheesi ei välttämättä koske suoraan työtä. Jos se kuitenkin sinua mietityttää, sillä on tavalla tai toisella seurauksia myös työhösi, vaikkapa siksi, että se vie sinulta energiaa arjessa, mikä on pois kokonaispotentiaalisi hyödyntämisestä. Ihminen on kokonaisuus.

3. Sinulla on ratkaisun avaimet. Ne saattavat olla näkymättömissä tai vasta tulossa näkyviin seuraavan mutkan takaa, mutta siellä ne ovat ja yhdessä keskustelemalla niihin päästään käsiksi.

4. Sinä itse olet oman elämäsi päätöksentekijä. Ajattelijat, asiantuntijat ja syvällisesti asioihin perehtyneet ihmiset osaavat tuoda meille ajattelemisen aihetta tai auttaa ratkaisemaan asioita, mikä on hyvin tärkeää. Sinä olet kuitenkin se henkilö, joka arjessa ratkaisee, miten juuri sinä toimit ja mihin huomiosi kiinnität, mikä sinun energiaasi lisää ja elämääsi helpottaa. Sinun valitsemasi näkökulma on oikea näkökulma.

5. Sinun työsi tuottaa paitsi niitä tuloksia, joita pitääkin, myös laajemmin hyvää ympärillesi. Sinun työlläsi on merkitystä myös meille muille.

6. Sinua mietityttävä aihe ei välttämättä ole se kaikkein hankalin. Voi olla, että jollakin on isompia ongelmia tai tärkeämpiä puheenaiheita. Mutta nyt on kyse juuri sinusta ja sinun kasvustasi ja juuri sinun elämääsi meillä on nyt mahdollisuus vaikuttaa.

7. Sinun aiheeseesi on syytä tarttua nyt, oli se sitten sinulle jo otsikkotasolla kirkastunut tai vielä hähmäinen ja muotoutumaton kokonaisuus. Sinulla on mahdollisuus elää hyvää elämää ja tehdä hyvää ympärillesi - tartu mahdollisuuteen heti.

Sinun aiheesi on tärkein. Miten sinä perustelet oman aiheesi tärkeyden? Voit luottaa, että olet oikeassa.


Elina Lillstrang 20.9.2021 

Tilaa uusimmat sisällöt sähköpostiisi

Jätä yhteystietosi

HTML Creator