Maaginen hetki

Kävin muutamia päiviä sitten merkityksellisen keskustelun. Olimme sopineet minulle kokonaan vieraan ihmisen kanssa yhteisen tuttavan ehdotuksesta tutustumistapaamisen selvittääksemme, voisimmeko ehkä olla toistemme asiakkaita tai tehdä vaikkapa yhteistyötä. Päädyin täysin yllättäen jännittävän oivalluksen äärelle.

Olin jo pitkään – kykemättä sanoittamaan asiaani edes itselleni – pyöritellyt mielessäni, miten voisin ratkaista liiketoimintaani liittyvää asiaa. Keskustelukumppanini kysyi minulle yllättäen todella oivaltavia asioita liiketoiminnastani ja sai minut kokemaan, että vaikka en osaa muotoilla asiaa exceliin, kuvaan tai edes sanallisesti, hän ymmärsi asian ja ehdotti siihen ratkaisua. Ratkaisu oli kokonaisvaltainen, eteenpäinvievä, silmiäni avaava ja ennen kaikkea se rohkaisi minua uskomaan siihen, että asia todellakin voi ratketa ja vieläpä toivomallani tavalla.

Sain siis yllättäen ratkaisun ongelmaan, jota en osannut edes vielä muotoilla. Kokemus oli hämmästyttävä! Jälkikäteen ajatellen onnistuminen edellytti sitä, että olin jo pitkään pyöritellyt asiaa mielessäni ja joku ihminen tuli vierelleni ymmärtämään asian ja sanoittamaan sitä kanssani. Huomaan nyt, että onnistuminen edellytti minulta sitä, että olin valmis avaamaan asiaani ja ottamaan vastaan toisen ihmisen ajatuksia. Lopputuloksena syntyi usko tulevaan ja yksi relevantti ratkaisumalli ongelmaani. Yhtäkkiä osasin sanoittaakin ongelmaani ja löytää sille myös pari muuta ratkaisua. Maaginen hetki.

Jotta voi ottaa apua vastaan, pitää itse olla valmis. Joku on valmis milloin tahansa, joku toinen tarvitsee pitkäaikaisen pohdinnan voidakseen antautua keskusteluun. Voisitko tunnustella itsessäsi, oletko sinä valmis vastaanottamaan apua nyt heti? Kulttuurissamme on sisäänrakennettuna olettamus, että monitahoisiin ongelmiin on olemassa vain monitahoisia ratkaisuja. Näin ei suinkaan ole. Yksinkertainen pieni keskustelu voi joskus olla juuri se, jossa tärkeä oivallus syntyy pakottamatta, patologisoimatta, liikaa analysoimatta – kuin itsestään.

Tämä tarina on tosi. Tulin samalla ymmärtäneeksi itse konkreettisesti, mitä myös Kasvukeskustelussa® tapahtuu. Kun sinä tulet Kasvukeskusteluun®, luodaan yhdessä sinullekin maaginen hetki.

8.9.2023 Elina Lillstrang

Tilaa uusimmat sisällöt sähköpostiisi

Jätä yhteystietosi

AI Website Generator